De financiële toezichthouder van New York keurt 10 munten voor de bewaring goed en 8 voor de notering.

Het ministerie van Financiën van New York heeft onlangs een lijst met goedgekeurde munten voor bewaring en een lijst gepubliceerd.

Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft 8 crypto activa goedgekeurd voor de handel in de staat. Bijgewerkt op 3 augustus, de gepubliceerde „Groene lijst“ onthulde munten die zijn goedgekeurd voor bewaring en munten die zijn goedgekeurd voor de notering.

Volgens de gepubliceerde „Greenlist“, het ministerie van financiële diensten (DFS) kondigde acht munten goedgekeurd voor de notering en de handel. Dit zijn, Bitcoin (BTC), Binance USD (BUSD), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Gemini Dollar (GUSD) en Litecoin (LTC), Pax Gold (PAXG) en Paxos Standard (PAX).

Verder heeft het Department of Financial Services 10 munten goedgekeurd voor bewaring. Dit zijn onder andere Binance USD, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Gemini Dollar, Litecoin, Pax Gold, Paxos Standard en Ripple (XRP).

Bovendien bevatte NYDFS een disclaimer die de mogelijkheid van het agentschap om een van de goedgekeurde munten te verwijderen uitlegde:

„DFS kan te allen tijde en naar eigen goeddunken het gebruik van een munt verbieden of anderszins beperken voordat of nadat een VC-entiteit een munt begint te gebruiken; eisen dat een VC-entiteit de lijst verwijdert, stopzet, of anderszins beperkt of beknot met betrekking tot een munt; verwijderen en muntstukken van de Greenlist; afzien van het plaatsen van een muntstuk op de Greenlist, of het proces van de Greenlist volledig stopzetten“.

NYDFS is in 2011 opgericht om de autoriteiten van het New York State Banking Department en het New York State Insurance Department over te nemen. Het belangrijkste doel van het agentschap is om toezicht te houden op financiële producten en diensten in de staat.

In november 2019 keurde NYFDS de Bitcoinbewaring voor Fidelity Digital Asset Services goed.